Υγεία

Μια από τις βασικότερες προτεραιότητες στη ζωή μας είναι η διασφάλιση της υγείας μας. Τόσο η προσωπική μας υγεία, όσο και η υγεία της οικογένειάς μας, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από αιφνίδια μικρά ή σοβαρά προβλήματα, ή πιθανά ατυχήματα. Σε τέτοιες δύσκολες περιστάσεις θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα επιλογής, της καλύτερης δυνατής λύσης χωρίς να ανησυχούμε για το κόστος που θα μας επιβαρύνει.

Μια τέτοια λύση, που θα μας επιτρέψει να έχουμε

 • άμεση πρόσβαση σε γιατρούς και κλινικές
 • σε σύγχρονες μεθόδους θεραπείας
 • χωρίς αναμονές
 • χωρίς να διαταράσσεται η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς μας

μπορεί να δώσει η ασφάλεια υγείας.

Πόσο προετοιμασμένος είσαι για το κόστος μια ενδεχόμενης νοσηλείας;

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η υγεία έχει υψηλά κόστη, ίσως όμως λίγοι γνωρίζουν ότι πιθανά προβλήματα υγείας μπορεί να μας επιβαρύνουν με δυσβάσταχτα έξοδα δεκάδων χιλιάδων, ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Σε τέτοιες περιπτώσεις όσοι δεν έχουν μεριμνήσει να ασφαλιστούν ιδιωτικά βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις αφού, πέραν του προβλήματος υγείας το οποίο εκ των πραγμάτων τους δημιουργεί πολλές δυσκολίες στη προσωπική τους ζωή (οικογενειακή και επαγγελματική), καλούνται να καλύψουν τεράστια έξοδα νοσηλείας και θεραπείας, πολλές φορές αναγκαζόμενοι να δανειστούν ή ακόμα και να ρευστοποιήσουν την περιουσία τους.

Η ύπαρξη ιδιωτικής ασφάλισης υγείας είναι ζωτικής σημασίας για τον προσωπικό ή οικογενειακό σου σχεδιασμό προστασίας.

Μέσω των συνεργασιών μας με τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό μπορούμε να σου προσφέρουμε τις συμβουλές μας και τις πιο αξιόπιστες λύσεις.

Τι παροχές μου προσφέρει η ασφάλεια υγείας;

Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας σου δίνει τη δυνατότητα να προνοήσεις τόσο για την κάλυψη των εξόδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης (επισκέψεις σε γιατρούς, διαγνωστικές εξετάσεις, check-up), όσο και για την κάλυψη εξόδων δευτεροβάθμιας περίθαλψης (νοσηλείες σε ιδιωτικά ή κρατικά νοσοκομεία).

Ενδεικτικές καλύψεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης

 • Απεριόριστες επισκέψεις σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων
 • Διαγνωστικές εξετάσεις
 • Ιατρικές Πράξεις
 • Ετήσιος προληπτικός έλεγχος υγείας (Check up)
 • Οδοντιατρικές παροχές

Ενδεικτικές καλύψεις δευτεροβάθμιας περίθαλψης

 • Κάλυψη έως και 100% των εξόδων νοσηλείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
 • Αμοιβές χειρουργού και αναισθησιολόγου
 • Διαγνωστικές εξετάσεις
 • Έξοδα μικροχειρουργικών επεμβάσεων όπου δεν απαιτείται νοσηλεία
 • Επίδομα τοκετού
 • Καταβολή επιδομάτων σε περίπτωση νοσηλείας σε κρατικά νοσοκομεία
 • Μεταφορά με ασθενοφόρο & επείγουσα αερομεταφορά
 • Έξοδα αποκατάστασης και αποθεραπείας
Πώς μπορώ να συνδυάσω τις παροχές του κρατικού μου φορέα ή του ομαδικού μου συμβολαίου με ένα ατομικό/οικογενειακό συμβόλαιο υγείας;

Ατομικά/Οικογενειακά Συμβόλαια Υγείας σε συνδυασμό με Κρατικά Ταμεία

Εάν έχεις κρατική ασφάλιση τότε οι δαπάνες υγείας που μπορείς να καλύψεις μέσω αυτής αφορούν τη νοσηλεία σου σε κρατικά νοσοκομεία και ένα μικρό μέρος των εξόδων σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Επιλέγοντας ένα πρόγραμμα υγείας το οποίο προβλέπει και δική σου συμμετοχή στα έξοδα νοσηλείας (με τη μορφή ποσού π.χ. € 1500 ή ποσοστού π.χ. 20%), μπορείς να έχεις μέχρι και 100% κάλυψη των εξόδων σου συνδυάζοντας τους δύο φορείς αφού ο κρατικός φορέας θα μπορέσει να καλύψει ένα μέρος ή και ολόκληρη τη δική σου συμμετοχή.

Επιλέγοντας πρόγραμμα υγείας με συμμετοχή, μειώνεις σημαντικά το ετήσιο κόστος ασφαλίστρων και αξιοποιείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις παροχές τόσο του κρατικού όσο και του ιδιωτικού φορέα.

Ατομικά/Οικογενειακά Συμβόλαια σε συνδυασμό με Ομαδικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια

Αρκετοί εργαζόμενοι, σε ιδιωτικές κυρίως εταιρίες, έχουν ως παροχή του εργοδότη ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας. Τα ομαδικά ασφαλιστήρια έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα για τον ασφαλισμένο, καθώς αποτελούν μια σημαντική παροχή του εργοδότη προς το προσωπικό της επιχείρησης, για την οποία ο εργαζόμενος δεν έχει καμία άμεση χρέωση. Εάν είσαι κάτοχος ενός ομαδικού συμβολαίου θα πρέπει να λάβεις υπόψη ότι είσαι καλυμμένος για σχετικά μικρά κόστη νοσηλείας, αφού συνήθως τα ομαδικά έχουν ετήσια όρια κάλυψης €10.000 – €20.000 και πάντα με την προϋπόθεση ότι το ομαδικό σου συμβόλαιο είναι εν ισχύ.

Στην ασφαλιστική αγορά υπάρχουν προγράμματα υγείας ειδικά σχεδιασμένα ώστε να «συμπληρώνουν» τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας με πολύ μικρό κόστος και με δυνατότητα μετατροπής τους σε συμβόλαια πλήρους κάλυψης αν κάποια στιγμή σταματήσει η ισχύς του ομαδικού.

Είσαι άνω των 65 ετών;

Η συμβουλή «ασφαλίσου όσο πιο νωρίς γίνεται» είναι σίγουρα σωστή, ωστόσο επειδή στη ζωή ο έγκαιρος προγραμματισμός δεν είναι πάντα εφικτός, έχουμε λύσεις και για εσένα που δεν πήρες αυτή την απόφαση «νωρίς».
Εάν είσαι πάνω από 65 και επιθυμείς να εξασφαλίσεις ένα πρόγραμμα υγείας, σου παρέχουμε λύσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό οι οποίες θα καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες σου. Ανάλογα με την ηλικία σου, την κατάσταση υγείας σου (πιθανές προϋπάρχουσες παθήσεις) και το εύρος κάλυψης που επιθυμείς, σχεδιάζουμε για εσένα το κατάλληλο πρόγραμμα υγείας.

65 years-old and above

Ενδεικτικές καλύψεις:

 • Ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου και απευθείας πληρωμή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
 • Θέση νοσηλείας έως μονόκλινο
 • Επισκέψεις σε ιατρούς της επιλογής σας
 • Φάρμακα
 • Check up
 • Διαγνωστικές εξετάσεις
 • Δυνατότητα κάλυψης προϋπαρχουσών παθήσεων
 • 24ώρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση
 • Προϋπάρχουσες παθήσεις με αναμονές ή χωρίς αναμονές.
Είσαι κάτοικος εξωτερικού;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένη μετακίνηση πληθυσμού σε διάφορες χώρες του εξωτερικού με κύρια αιτία την αναζήτηση επαγγελματικών επιλογών ή σπουδών. Μια πολύ συχνή ανάγκη που προκύπτει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η κάλυψη περίθαλψης (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) στις χώρες του εξωτερικού.

Η μελέτη των παραμέτρων της κάθε περίπτωσης (χώρα μετακίνησης, διάστημα παραμονής, ηλικία, κατάστασης υγείας, κόστος στο οποίο μπορεί να ανταποκριθεί ο ασφαλισμένος) μας οδηγεί στο σχεδιασμό του κατάλληλου προγράμματος υγείας. Οι συνεργασίες με διεθνείς παρόχους προγραμμάτων υγείας (Bupa, AXA PPP, Cigna) καθώς και με κορυφαίους παρόχους ταξιδιωτικής ασφάλισης μας δίνουν μεγάλη ευελιξία σχεδιασμού της κατάλληλης λύσης για εσάς.

Το διάστημα που κάποιος θα παραμείνει στο εξωτερικό, για κάποιους μήνες ή μόνιμα, είναι αυτό που κυρίως καθορίζει το αν θα θεωρηθεί μόνιμος κάτοικος της εκάστοτε χώρας. Σε κάθε περίπτωση, και επειδή δεν είναι πάντα γνωστό εξαρχής το διάστημα αυτό, οι λύσεις που προτείνουμε καλύπτουν όλα τα σενάρια.

Έχεις κάποια χρόνια πάθηση;

Η κατάσταση της υγείας σου κατά την αναζήτηση προγράμματος υγείας είναι σίγουρα μία από τις πιο σημαντικές παραμέτρους που θα κρίνει το αν θα δεχτεί μια εταιρία την ασφάλισή σου, με ποιες προϋποθέσεις και με τι κόστος. Η ύπαρξη χρόνιων παθήσεων δεν θα πρέπει να σε αποθαρρύνει από την αναζήτηση ολοκληρωμένων λύσεων για την υγεία σου. Υπάρχουν εταιρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό οι οποίες αξιολογούν και σε πολλές περιπτώσεις δέχονται να ασφαλίσουν ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις, είτε με τους προβλεπόμενους από τα συμβόλαιά τους όρους ασφάλισης, είτε εφαρμόζοντας κάποια εξαίρεση ή επασφάλιστρο.

Θέλεις να καλύψεις τα κόστη μητρότητας και τοκετού;

mother and baby

Αν σχεδιάζεις να μεγαλώσεις την οικογένειά σου καλό θα είναι να προγραμματίσεις σχετικά έγκαιρα την κάλυψη εξόδων μητρότητας, εγκυμοσύνης και τοκετού που θα προκύψουν. Οι επιλογές που υπάρχουν περιλαμβάνουν ένα μεγάλο εύρος παροχών οι οποίες αφορούν τόσο την περίοδο της εγκυμοσύνης όσο τον τοκετό. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα να καλυφθούν και κόστη επιπλοκών του τοκετού καθώς και η φροντίδα του νεογέννητου μωρού.

Όλες οι παροχές οι οποίες καλύπτουν τα κόστη μητρότητας αποτελούν μέρος νοσοκομειακών προγραμμάτων υγείας και ενεργοποιούνται μετά την ολοκλήρωση της περιόδου αναμονής που ορίζεται σε κάθε συμβόλαιο, η οποία συνήθως κυμαίνεται από 12 έως 24 μήνες.

Η κάλυψη των εξόδων τοκετού γίνεται είτε με την καταβολή επιδόματος συγκεκριμένου ποσού, είτε με απευθείας εξόφληση του μαιευτηρίου, ανάλογα με το τι προβλέπει το πρόγραμμα που θα επιλέξεις.

Η ασφάλιση μητρότητας περιλαμβάνει ενδεικτικά, κάλυψη εξόδων που σχετίζονται με:

 • Προγεννητικές και μεταγεννητικές θεραπείες και εξετάσεις
 • Καισαρική τομή & φυσιολογικό τοκετό
 • Τοκετό με επιπλοκές
 • Κόστος μεταφοράς στο νοσοκομείο ή στο σπίτι
 • Φροντίδα νεογέννητου μωρού
 • Συγγενείς γενετικές ανωμαλίες