fbpx

Διεθνή προγράμματα ασφάλισης υγείας. Η tailor made λύση για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των ασφαλισμένων.

Αν η φράση “όπου γης και πατρίς” περιγράφει τον τρόπο ζωής σου, αν θέλεις να έχεις πρόσβαση σε premium υπηρεσίες υγείας, αν σε ενδιαφέρει η ολοκληρωμένη κάλυψη εξόδων μητρότητας ή αν είσαι άνω των 65 και η ελληνική αγορά δεν σε καλύπτει, τότε τα διεθνή προγράμματα ασφάλισης υγείας είναι η λύση που πρέπει να εξετάσεις.

Οι ασφαλισμένοι με αυτά τα προγράμματα απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στον τόπο διαμονής τους αλλά και σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται. Ο σχεδιασμός τέτοιου είδους λύσεων βασίζεται στην ανάλυση των αναγκών του κάθε ασφαλισμένου λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαίτερες παραμέτρους της οικογενειακής, επαγγελματικής και οικονομικής του κατάστασης. Η φράση “one size doesn’t fit all” αποτελεί οδηγό για τον εξειδικευμένο ασφαλιστικό σύμβουλο που αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τον πελάτη και να προτείνει τη σωστή ασφαλιστική λύση για την κάλυψη της υγείας του.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα παρέχονται από διεθνείς ομίλους  οι οποίοι θεωρούνται κορυφαίοι στη διεθνή ασφάλιση υγείας με πολυετή εμπειρία, τεχνογνωσία, εξειδίκευση και χαρτοφυλάκια εκατομμυρίων ασφαλισμένων σε παγκόσμια κλίμακα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους πιο γνωστούς οι οποίοι είναι διαθέσιμοι στην ελληνική ασφαλιστική αγορά: Bupa, AXA PPP Healthcare, Cigna, Allianz Worldwide, Aetna, April.

Σε ποιους απευθύνονται;

Δεδομένου ότι το πρώτο κύριο χαρακτηριστικό αυτών των προγραμμάτων είναι η κάλυψη περιστατικών υγείας σε όλο τον κόσμο, θα μπορούσαμε αρχικά να πούμε ότι απευθύνονται σε ανθρώπους οι οποίοι ταξιδεύουν συχνά και διαμένουν για μικρά ή και μεγάλα διαστήματα στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι επιχειρηματίες, στελέχη εταιρειών και εξειδικευμένοι επαγγελματίες από χώρους οι οποίοι δεν γνωρίζουν γεωγραφικούς περιορισμούς, όπως π.χ. ο χώρος της ναυτιλίας, του τουρισμού ή της πολιτικής. Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις ολοκληρωμένης κάλυψης περιστατικών υγείας είναι αυξημένες τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις μετακινούνται μαζί τους.

Εκτός από τους συχνά μετακινούμενους ή τους εκπατρισμένους, θα ήταν χρήσιμο να επισημάνουμε κάποιες ακόμα περιπτώσεις ασφαλισμένων οι οποίοι στρέφονται με ζωηρό ενδιαφέρον σε αυτά τα προγράμματα λόγω σημαντικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων:

 • Ασφαλισμένοι που επιθυμούν μια ολιστική κάλυψη της υγείας τους η οποία εκτός των εξόδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης θα περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως οδοντιατρική φροντίδα, ψυχιατρική θεραπεία, οφθαλμολογικές εξετάσεις, εμβολιασμοί ή και υπηρεσίες συμβουλευτικής.
 • Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Στα διεθνή προγράμματα υγείας έχουμε τη δυνατότητα να ασφαλίσουμε ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας, ακόμα και άνω των 80 ετών.
 • Γυναίκες που επιθυμούν να έχουν πλήρη κάλυψη στα έξοδα μητρότητας, τοκετού και τις επιπλοκές και μάλιστα με μικρή αναμονή στην ενεργοποίηση της κάλυψης.
 • Εκπατρισμένοι που δεν αναζητούν απαραίτητα παγκόσμια κάλυψη αλλά κάλυψη σε δύο χώρες, τη χώρα διαμονής τους και τη χώρα εθνικότητάς τους.

Τι παροχές προς τους ασφαλισμένους προβλέπουν τα διεθνή προγράμματα ασφάλισης υγείας;

Οι παροχές που προσφέρονται μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ασφαλισμένους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής καλύψεις:

 • Έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης με δυνατότητα κάλυψης σε όλο τον κόσμο με υψηλά όρια κάλυψης ή και απεριόριστα
 • Απευθείας εξόφληση δαπανών στα νοσοκομεία
 • Δυνατότητα 100% κάλυψης ή με μεγάλο εύρος απαλλαγών
 • Αποκατάσταση μετά από νοσηλεία
 • Κάλυψη εξόδων μεταμόσχευσης του ασθενούς-ασφαλισμένου και του δότη
 • Κατ΄ οίκον νοσηλεία
 • Ψυχολογική υποστήριξη ασθενούς
 • Θεραπεία για παχυσαρκία
 • Έξοδα εγκυμοσύνης και τοκετού, επιπλοκές εγκυμοσύνης και φροντίδας νεογνού
 • Έξοδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης (δαπάνες επισκέψεων σε γιατρούς της επιλογής του ασφαλισμένου και διαγνωστικών εξετάσεων)
 • Φάρμακα
 • Οφθαλμολογικές εξετάσεις, αγορά γυαλιών και οδοντιατρική φροντίδα
 • Δαπάνες εναλλακτικής ιατρικής (π.χ. βελονισμός, κινεζική ιατρική)
 • Επείγουσα διακομιδή & επαναπατρισμός ασθενούς

Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ομαδικών προγραμμάτων για επιχειρήσεις;

Τα ομαδικά ασφαλιστήρια των διεθνών εταιριών αποτελούν ιδανικές λύσεις για επιχειρήσεις των οποίων οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συχνά ταξίδια σε διάφορες χώρες για μικρά ή μεγάλα διαστήματα. Επιπλέον, εταιρίες που έχουν υπαλλήλους  οι οποίοι εργάζονται remotely σε διαφορετικές χώρες επωφελούνται από τα υψηλά όρια κάλυψης αυτών των προγραμμάτων καθώς τα κόστη υγείας ανά χώρα μπορεί να διαφοροποιούνται σημαντικά. Για παράδειγμα, μπορεί στην Ελλάδα το ανώτατο όριο € 20.000 ή € 30.000 ενός ομαδικού να θεωρείται ικανοποιητική κάλυψη (από την πλευρά του εργοδότη) συνδυαστικά με το ταμείο, δεν ισχύει όμως το ίδιο για κάποιον εργαζόμενο στην Αγγλία όπου τα ασφαλιστήρια της τοπικής αγοράς δίνουν υψηλότερα όρια κάλυψης.

Κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να παρέχει στους εργαζόμενους ή στα στελέχη της ένα υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών υγείας μέσω ομαδικού ασφαλιστηρίου, μπορεί να το κάνει αρκεί να υπάρχουν κατ΄ ελάχιστον 3 κυρίως ασφαλισμένοι.  Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση ομαδικών ασφαλιστηρίων από 5 μέλη και πάνω δίνεται η δυνατότητα κάλυψης όλων των προυπαρχουσών παθήσεων χωρίς λήψη ιατρικού ιστορικού.

Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αυτών των προγραμμάτων;

Εκτός από το μεγάλο εύρος καλύψεων που αναφέρονται παραπάνω αξίζει να τονίσουμε τα παρακάτω ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα:

 • Άμεση ενεργοποίηση των καλύψεων χωρίς χρόνους αναμονής (πλην των καλύψεων μητρότητας και θεραπείας παχυσαρκίας)
 • Δυνατότητα πληρωμής σε 3 διαφορετικά νομίσματα (ευρώ, δολάριο, GBP)
 • Τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης του ασφαλισμένου σε όλο τον κόσμο 24/7, στη γλώσσα του ασφαλισμένου ώστε να λαμβάνει άμεσα καθοδήγηση για περιστατικά υγείας
 • Δυνατότητα κάλυψης για προϋπάρχουσες παθήσεις με επιβάρυνση των ασφαλίστρων ή εφαρμογή εξαίρεσης
 • Κάλυψη όλων των προϋπαρχουσών παθήσεων χωρίς λήψη ιατρικού ιστορικού αν ο ασφαλισμένος ενταχθεί στην ασφάλιση μέσω ομαδικού προγράμματος άνω των 5 ατόμων
 • Ασφάλιση χωρίς ηλικιακό όριο

Ποιο είναι το κόστος;

Το κόστος διαφοροποιείται σημαντικά ανάλογα με την ηλικία του ασφαλισμένου, την εθνικότητά του, τον τόπο διαμονής του, τις παροχές ασφάλισης,  τη γεωγραφική κάλυψη του συμβολαίου, την κατάσταση υγείας αλλά την εταιρία που θα επιλέξει ο ασφαλισμένος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το κόστος νοσοκομειακής περίθαλψης με 100% κάλυψη σε μονόκλινο δωμάτιο με παγκόσμια κάλυψη (πλην Αμερικής) ξεκινάει για έναν 50χρονο από € 2.134/χρόνο. Οι ίδιες παροχές για ένα 65χρονο κοστίζουν € 3.702/χρόνο και για έναν 80χρονο € 7.400/χρόνο. Φυσικά το κόστος μπορεί να μειωθεί αν το συμβόλαιο έχει κάποιο ποσό απαλλαγής (συμμετοχής) που επιβαρύνει τον ασφαλισμένο.

Ποια η διαφορά με την ταξιδιωτική ασφάλιση;

Ένα ερώτημα που εύλογα γεννάται πολλές φορές σε ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά, είναι κατά πόσο η ταξιδιωτική ασφάλιση τους καλύπτει ικανοποιητικά και αν θα έπρεπε να εξετάσουν τη λύση των διεθνών προγραμμάτων ασφάλισης.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση αποτελεί μια εξαιρετικά χρήσιμη κάλυψη για κάθε ταξιδιώτη για να καλύψει αιφνίδια περιστατικά υγείας που θα του συμβούν σε ένα ταξίδι (επαγγελματικό ή αναψυχής) καθώς και άλλα απρόοπτα περιστατικά που μπορούν να διαταράξουν το ταξίδι του (π.χ. ακύρωση ταξιδιού, απώλεια αποσκευών κλπ). Η κάλυψη αιφνίδιων περιστατικών ωστόσο εξαιρεί τις προϋπάρχουσες ασθένειες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ο ασφαλισμένος έχει κάποια προϋπάρχουσα πάθηση και το περιστατικό που θα συμβεί συνδέεται με την πάθησή του δεν θα καλυφθεί.

Επιπρόσθετα, τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης εκδίδονται για κάθε ταξίδι μεμονωμένα ή σε ετήσια βάση ώστε να καλύπτουν όλα τα ταξίδια μια χρονιάς. Όταν το συμβόλαιο λήξει δεν ανανεώνεται αυτόματα. Ο ασφαλισμένος δεν διασφαλίζει την ασφαλισιμότητά του για την επόμενη ανανέωση και δεν μπορεί να κατοχυρώσει δικαίωμα κάλυψης στο μέλλον όσα χρόνια ή ταξίδια και αν είχε καλύψει στο παρελθόν. Σε κάθε ανανέωση θεωρείται “νέος” ασφαλισμένος και οι προϋπάρχουσες παθήσεις δεν θα καλύπτονται.

Αντίθετα, τα συμβόλαια υγείας των διεθνών εταιριών ασφάλισης διασφαλίζουν ότι ο ασφαλισμένος θα καλυφθεί για το περιστατικό που θα προκύψει σύμφωνα με τους όρους που έχει συμφωνήσει και αποδεχτεί στην έναρξη του ασφαλιστηρίου αναφορικά με το δηλωθέν ιατρικό ιστορικό.

Συνοψίζοντας

Τα διεθνή προγράμματα υγείας μπορεί να μην αποτελούν την πιο συχνή επιλογή ασφάλισης για την αγορά μας, ωστόσο οι παροχές τους καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που μπορεί να έχει ένας ασφαλισμένος. Οι επιλογές ασφάλισης που υπάρχουν είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Ο σχεδιασμός της κατάλληλης κάλυψης για τον κάθε ασφαλισμένο απαιτεί εμπειρία και βασίζεται σε προσεκτική ανάλυση των αναγκών του. Στη df advisors μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε για την καταλληλότερη λύση κάνοντας πράξη το moto της εταιρίας μας specializing in you!

Επικοινωνήστε μαζί μας
Μετάβαση στο περιεχόμενο