fbpx

Μπορώ να προσεύχομαι ενώ καπνίζω;

Δεν έχει τόσο σημασία τι λες, αλλά πώς το λες.

Δύο νέοι ιερείς στην εκπαίδευση ήταν  καπνιστές τσιγάρων και έμαθαν για έναν κατάλογο περιορισμών για τους καπνιστές που υπήρχε στη σχολή. Ανησυχώντας ότι δεν θα μπορούσαν να καπνίζουν τόσο συχνά όσο ήλπιζαν, αποφάσισαν και οι δύο να ρωτήσουν τον επόπτη ιερέα αν μπορούσαν να καπνίζουν ενώ έκαναν κάποια από τα καθήκοντά τους.

Ο πρώτος αρχάριος ρώτησε: «Πάτερ, θα μου επιτρεπόταν να καπνίζω κατά τη διάρκεια της καθημερινής μου προσευχής στον κήπο;» Ο επόπτης κοίταξε κατευθείαν τον νεαρό ιερέα που εκπαιδεύονταν και είπε: «Γιε μου, δεν νομίζω ότι μια απόσπαση της προσοχής όπως το κάπνισμα ενός τσιγάρου θα ήταν κατάλληλη κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης στιγμής με τον Θεό. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να ικανοποιήσω το αίτημά σου».

Ο δεύτερος αρχάριος πλησίασε τον επόπτη ιερέα και τον ρώτησε: «Πάτερ, ενώ είμαι στον κήπο και καπνίζω, θα ήταν σκόπιμο να σταματήσω και να προσευχηθώ στον Θεό;»  Ο επόπτης χαμογέλασε και απάντησε: «Γιε μου, ο Θεός μας, καλωσορίζει τις προσευχές μας ανά πάσα στιγμή, φυσικά επιτρέπεται να προσεύχεσαι όσο καπνίζεις το τσιγάρο σου». Ο νέος ιερέας ευχαρίστησε τον επόπτη και πήγε να ενημερώσει τον φίλο του για τα καλά νέα.

Όταν οι δυο τους συνέκριναν τις σημειώσεις τους για τα διαφορετικά αποτελέσματά που είχαν, τους έγινε πολύ σαφές ότι το πώς το ζήτησαν αυτό έκανε τη διαφορά. Αυτό είναι ένα σπουδαίο μάθημα για εμάς καθώς έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλές ερωτήσεις στην επιδίωξή μας να παρέμβουμε ήπια στη ζωή των πελατών βοηθώντας τους να κατανοήσουν πραγματικά τις ανάγκες.

Οι ερωτήσεις που ενθαρρύνουν την αληθινή σκέψη

Μια εισαγωγή που προκαλεί σκέψη σε μια ερώτηση είναι:  «Νιώθεις σίγουρος……;»

«Αισθάνεστε σίγουροι… ότι τα κεφάλαια ασφάλισης και διαχείρισης των κινδύνων σας, είναι απολύτως επικαιροποιημένα και σας προστατεύουν από κρυφούς κινδύνους;

«Νιώθετε σίγουροι….. ότι αν σας συμβεί κάτι, η σύζυγος και η οικογένειά σας θα ζήσουν οικονομικά τον ίδιο τρόπο ζωής που είχατε προσφέρει μέχρι τώρα;»

«Αισθάνεστε σίγουροι….ότι το πρόγραμμα σπουδών που κάνετε για τα παιδιά σας θα συμβαδίζει με τα αυξανόμενα δίδακτρα και άλλα αυξανόμενα κόστη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;»

«Αισθάνεστε σίγουροι…  ότι το ασφαλισμένο κεφάλαιο για το δάνειο της κατοικίας σας, είναι δομημένο με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για τα δικά σας δεδομένα;»

«Νιώθεις σίγουρος… ότι έχεις συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζεσαι για να συνταξιοδοτηθείς  όταν θέλεις;»

Αυτά είναι μόνο μερικά γρήγορα παραδείγματα των πολλών ερωτήσεων που μπορούμε να δημιουργήσουμε με βάση την εναρκτήρια δήλωση: «Αισθάνεστε σίγουροι…». Θα μας επιτρέψουν να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να κατανοήσουν καλύτερα τα δεδομένα τους, οδηγώντας τους στην εκπλήρωση όλων των οικονομικών τους σχεδίων.

Είμαστε σύμβουλοι προστασίας οικογενειών και επιχειρήσεων. Βοηθάμε καθημερινά ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που τους φέρνει η ζωή, αλλάζοντας κυριολεκτικά τις ζωές τους. Το επάγγελμά μας είναι ίσως ένα από τα πιο ενάρετα επαγγέλματα που υπάρχουν γιατί έχει το πιο ανιδιοτελές  προϊόν στον κόσμο. Την ασφάλεια Ζωής.

Μπορείτε να φανταστείτε  κάτι πιο ενάρετο και γεμάτο αυτοθυσία από το να περιορίζει ένας πατέρας τις  ανέσεις του στο παρόν, ώστε αυτοί που εξαρτώνται από εκείνον, να είναι σώοι και ασφαλείς στο μέλλον;

Η αποστολή μας είναι να υπενθυμίζουμε στους ανθρώπους, πόσο αγαπούν τους γύρω τους και να τους ενθαρρύνουμε με τον σωστό τρόπο και τις κατάλληλες ερωτήσεις,  να κάνουν αυτή την ιδιαίτερη θυσία σήμερα, για το μέλλον που οι ίδιοι ίσως δεν θα μπορέσουν δουν.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που διδάχθηκα και αποδείχθηκε πέρα για πέρα αληθινό είναι ότι: δεν έχει τόσο σημασία το τι λες αλλά το πως το λες.

Ας κάνουμε ερωτήσεις που ενθαρρύνουν την αληθινή σκέψη και επηρεάζουν τους πελάτες μας προς την σωστή κατεύθυνση. Χωρίς εμάς έχουν μικρότερες πιθανότητες επιτυχίας για τα χρηματοοικονομικά τους πλάνα.

 

Αλλάζουμε Ζωές, για πάντα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο